”ANNUS HORRIBILIS” – PÅ NORRBOTTENS MUSEUM
Brita Weglins bilder i utställningen är gjorda med utgångspunkt i ”Annus Horribilis” – året då pandemin bröt ut och spred rädsla och funderingar om vår framtid. Som alltid rekommenderar vi ett besök och ta del av Britas underbara bildspråk.

”I FABLERNAS VÄRLD” – PÅ REGIONHUSET I LULEÅ
Besök gärna den pågående utställningen ”I FABLERNAS VÄRLD” som pågår på Regionhuset just nu. Utställningen är en kombinationsutställning där konstnärerna Johanna Borgenstål, Marie Karlsson och Katarina Röding samverkar!

”HON FINNS BLAND DJUREN” – VERNISSAGE 12/3
Jenny Holmgren Myrdahl ställer ut på Liljas Konst & Ram i Skellefteå.
Har ni vägarna förbi så kika in, utställningen pågår till och med 29/3

VÄLKOMNA PÅ VERNISSAGE – ”KONST I KALIX” 19/3
Bertil Sundstedt ställer ut sin fantastiska konst på konsthallen i Kalix.
Vi ses där!

Välkommen på vernissage event till utställningen Sången om livet av Hilde van Amelsvoort på Ájtte museum i gamla hallen. 

Demokrati 100 år-
Grupputställning 7 maj – 15 juni
Med 22 norrbottniska konstnärer arrangerat av KKV Luleå. 1921 fick hela Sveriges befolkning rösträtt, även kvinnor, detta uppmärksammas på flera sätt i Region Norrbotten och hela landet under 2021. För att lyfta och fira Demokratin 100 år blev KKV Luleå inbjuden av Resurscentrum för konst och Region Norrbotten att anordna en grupputställning på temat.
Läs mer >>

K-i-N Medlemssutställning
Galleri Y Sunderby Folkhögskola. 6 – 30 maj 2021
Se den digitala vernissagen från torsdag 6 maj >>

Staden som landskap
I utställningen ”Staden som landskap” visas tre konstnärskap som tar sitt avstamp utifrån vår närmiljö. Hus och byggnader, platser som vi kanske tar för givna eller som kan väcka minnen hos oss. Bortglömda platser såväl som välkända landmärken. Vi rör oss dagligen i detta landskap precis som djuren rör sig i naturens landskap. Vi påverkas i våra förflyttningar i form av hinder som vägar och bebyggelser, vi måste ta omvägar till vårt mål, eller trampa upp egna stigar att ta oss fram på. Under den mörka årstiden pyntar vi vårt landskap med ljus och under sommaren ställer vi fram grillar och utemöbler för att kunna njuta av landskapet utanför vår dörr. Fordon, byggnader, människor och djur möts i en komplex tillvaro där allting ändå tycks samspela. Konstnärerna är Pablo Castilla, Sven Teglund och Urban Wikberg Läs mer >>


Konst i farten
Fem bussar, fem konstnärer – konst av Victoria Andersson, Serkan Günes, Anders Sunna, Urban Wikberg och Lena Ylipää visas på Luleå stadsbussar under hela 2021.  Läs mer >>